Izdelki za eiwit supplement (2)

Kisla sirotka (AWP)

Kisla sirotka (AWP)

Prahu kislega sirotke (AWP) je stranski produkt proizvodnje sira ali kisle kazeina. Pridobiva se s sušenjem sveže sirotke, pridobljene iz mehkih belih sirov. Mikroben proces fermentacije zmanjša uporabo mikrobičnega mleka in pretvori laktozo v mlečno kislino. Prahu kislega sirotka se predvsem uporablja pri proizvodnji ricotte in sirotkinega masla. Uporablja se tudi kot sestavina v številnih predelanih živilih, kot so kruh, krekerji, meso, pecivo in pripravljena hrana. Prahu kislega sirotka se prav tako nahaja v čokoladi in slaščicah. Izdelek, ki ga ponuja Foodcom, se lahko uporablja tudi pri proizvodnji krmil za živali. Je priljubljen ekonomičen nadomestek za sladko sirotko v prehrani pujskov. Prahu kislega sirotka se uporablja tudi v nadomestkih mleka z nizkim pH.
Enzimski pripravki: Enzym-Wied® N

Enzimski pripravki: Enzym-Wied® N

Enzym-Wied® N: Kombinacija med drugim z čistimi rastlinskimi encimi, kot so bromelain, papain, lipaza in amilaza, ter izvlečki fig (ficin), grozdnih pešk (OPC) in drevesnih paradižnikov (tamarillo). Tukaj je majhen izbor desetih indikacij, pri katerih se encimi z velikim uspehom uporabljajo: I. Športne poškodbe: Klasičen primer: Nekdo se pri teku zvije in si poškoduje zunanje vezi zgornjega gležnja. Obkroženo tkivo takoj oteče in zelo boli! Hladilna terapija z uporabo ledenih obkladkov ali vlažnih hladnih oblog je prva izbira. Nadaljnje zdravljenje se danes običajno izvaja konzervativno: to pomeni, da ni operacije, ampak imobilizacija. Z dajanjem hidrolaz rastlinskega in živalskega izvora (kot so na primer v Enzym-Wied®) lahko zmanjšamo oteklino in znatno pospešimo proces celjenja.